PROGRAMMA
van 13:30 tot 17:00

Huiskamer: Gytha Barelds
De Baanderhoek 10 Nijeveen
Heathland
Een enthousiaste groep muzikanten die bij elke gelegenheid voor sfeer en gezelligheid zorgt. Heathland maakt country & folk muziek. Ook bekende top 40 liedjes worden in een country jasje gestoken. Heathland zorgt voor veel warmte bij elk kampvuur, festival, huiskamer, verjaardag of bruiloft. Heathland is van alle markten thuis.
Huiskamer: Demis en Maranda Doornbos
Leonard Springerlaan 2 Meppel
Unplaceables
“Een swingengd en rauw fundament van rock, funk en fusion neergelegd voor verhalen over de liefde,  falen en kritische betogen over onze maatschappij. 

The Peppers meets Betty Davies meets The Cream.”  Dat is hoe Unplaceables zichzelf omschrijven.
Huiskamer: Guus Altena
Kolderveen 50 Nijeveen
WILDEBOER
Dochters, houd je moeders binnen! Deze boys zijn voor de duvel nog niet bang en knallen klassiekers om de vingers bij af te likken, van ZZ top, naar Bløf en De Dijk weer terug naar Queen, Van Halen en AC/DC! Wildeboer is los!

Geniet van de energieke geen geouwehoer rockclassics! Pas op! Hoog meezinggehalte! Wildeboer is klaar om elk podium, kroeg of zaal op z'n kop te zetten. Wildeboer rockt, dampt, verrast en is lekker interactief. Wildeboer bestaat uit 4 gedreven en ervaren muzikanten:
- Robbert-Jan Holterman - Zang
- Bart Steunenberg - Gitaar
- Erwin Nijsingh - Bas
- Rob Magre - Drums
- Johan Kuurman - Toetsen
Huiskamer: Leon Hulsman
't Hofje 27 Meppel
Pieter Leendertse
Is singer-songwriter van Nederlandstalige popliedjes. Geboren en opgegroeid waar zee plaatsmaakte voor land, Flevoland, is hij nu gehuisvest aan de oude gracht in het waterrijke Zwolle. Pieter werd als kind verliefd op de zee het strand en de golven. “Lopend langs het water denk ik na over mijn leven en dingen die mij bezighouden. Deze verwerk ik in mijn songs.”

Pieter ontwikkelde in de jaren een uniek (stem)geluid dat direct binnenkomt. Bij het schrijven van nieuwe songs neemt hij zijn muzikale helden zoals Amos Lee, Coldplay, Ed Sheeran, Jason Mraz en George Ezra in zijn achterhoofd mee.

“Muziek maken vanuit het hart, dat is waar ik naar streef.”
Huiskamer: Lex Wildeboer
Prinsenplein 13 Meppel
Mr. Skolnick
Orgelcheese met een vleugje trash
De eenmansformatie Mr. Skolnick uit Meppel wist in 2010 met zijn antieke orgel en drumcomputer het publiek op het Vogelpop-festival in extase te brengen met originele orgelcheese met een vleugje trash. Dit smaakte uiteraard naar meer...

Tijdens zijn optredens brengt Mr. Skolnick een onstuimige en vooral groovy ode aan de easy listeningmuziek van de jaren zeventig entachtig. Helden als James Last, Nana Mouskouri en zelfs David Hasselhoff worden bezongen in een vrolijke act, waarbij Mr. Skolnick niet vies is van het spelen van verzoekjes, welke hij dan ook schijnbaar moeiteloos uit zijn mouw schudt (of het nu een nummer van Iron Maiden is of van Katy Perry)...

Mr. Skolnick speelde op o.a. Bevrijdingsfestival Overijssel, het MadNes Festival en het Amsterdam Dance Event. Maar ook in verscheidene huiskamers kreeg Mr. Skolnick de mensen flink aan het dansen..
Huiskamer: Dennis Kuiper
Wilhelminastraat 61 Meppel
No Sugar
speelt soul- en jazzcovers van bekende nummers. Puur en ongezoet, muzikaal vakmanschap zonder opsmuk. Lekker in het gehoor liggende muziek om op te dansen of gewoon fijn naar te luisteren. No Sugar bestaat uit Heidi Zindel (zang), Willeke Dijkmeijer (bas/zang), Hugo Verheul (gitaar). Kom genieten van een smaakvol bakje muziek!
Huiskamer: Diny Kiers
Ceintuurbaan 27 Meppel
Varifocus
Wij zijn dus een Blues & Rock coverband en voor deze gelegenheid (Het Meppeler Huiskamerfestival) zullen wij semi-akoestisch spelen.

Wij zijn enthousiaste muzikanten in de leeftijd van 19-70 jaar, waardoor wij een mooie verscheidenheid van muziek kunnen laten horen. Zowel op grotere evenementen als ook op kleine schaal.
Huiskamer: Hilda Wardenier
Nijeveenseweg 143 Meppel
Singing Tientje
Ik ga zingen. Ik heb inmiddels meerdere setlisten. Vooral liedjes wat in een huiskamer past, om gezellig naar te luisteren. Denk aan Cindy Lauper, Eva Cassidy etc.  Ook zitten er nummers van deze tijd bij, zowel Engels als Nederlands. 

Daarnaar heb ik ook een setlist die meer gericht is op ouderen. (Wim Sonneveld, Willeke Alberti etc)
Huiskamer: Lucia Dragt
Wapendrager 13 Meppel
Marc & Mirjam
we vormen samen een muzikaal duo. We bespelen de zaal met keyboard en zang. Bekende nummers en ook semi-bekende nummers zullen aan bod komen en zeker ook nummers die we zelf erg leuk vinden. Marc speelt al erg lang in verschillende bands en op dit moment speelt hij in de top100 coverband LikeWise. Mirjam is zangeres in de band LikeWise en heeft voorheen in verschillende koren en aan muzikale projecten meegedaan. De muziek die we spelen is om heerlijk naar te luisteren en hier en daar valt er zeker een danspasje te maken... maar kippenvel gegarandeerd
Op verschillende plaatsen in de binnenstad van Meppel
Ria Westerhuis
geboren aan de Overijsselse kant van rivier de Reest, nu woonachtig aan de Drentse zijde, schrijft vanaf 2004 gedichten, korte verhalen en liedteksten zowel in het Nederlands als in de streektaal. Ook schrijft ze in een mysterieuze taal, namelijk het eRWeens gedichten.

Ze treedt door het hele land regelmatig op, en won diverse prijzen, o.a. de Deventer poëzieprijs en de eerste prijs bij the Battle van het Noord Nederlands Filmfestival.

Bundels :
Minnezinne: samen met Delia Bremer, erotische Drentse poëzie, waarmee ze o.a. bij de Zomer draait door op Tv waren.
Zundags goed : Drentse gedichten
Teugelloos : Nederlandse gedichten

Nachtsleutel haar laatste bundel met zowel Drents als Nederlands werk. Ze werkt samen met diverse kunstenaars, en maakt deel uit van  het Meppeler Collectief Stuifmeel. Samen met Els Mondt uit Zwolle bracht ze het boekje "Wisselblik" uit, met foto's en gedichten.

Tevens organiseert ze al 12 jaar met succes Verhalen rond de Kachel in Koekange, avonden vol poëzie, proza en muziek en speelt in een theatergezelschap. Daarnaast is ze bestuurslid van de Drentse Schrieverskring en publiceert in dagbladen en tijdschriften
Huiskamer: Ronald Spijkerman
Zuideinde 62 Meppel
Mouldy-T
Rauwe, swingende cityblues, dat is het handelsmerk van Mouldy-T. Sinds jaar en dag speelt de band met veel succes op de verschillende bluespodia van ons land. Op het repertoire staan nummers van o.a. Little Walter, Sonny Boy Williamson II en Howlin’ Wolf. Mouldy-T bestaat uit vijf ervaren muzikanten. Een groovy basis van drums en bas aangevuld met gitaar, bluesharp en zang. Mouldy-T ‘s unieke sound past in een kleine kroeg, maar ook op een groot podium! De band biedt zowel elektrische- als akoestisch een avondvullend programma.
Huiskamer: Luc & Jeannette Hans
Maogien 21 Meppel
After Peggy
in een akoestische sessie speelt deze Zwolse pop- rockband met een hun eigen geluid een mix van covers en eigen werk. Een frisse swingende rocksound met een vleugje pop, met ex-Bucket frontman Ewout Kroes zang en piano, ex-Bucket bassist Jan Derk Harmens, oud Firetrip gitarist Simon van der Meijden en Justin Goose op drums. De backing vocals komen voor rekening van Petra van Gemert en Sandy Pot.
Foto: Petra Kroeze
Huiskamer: Danielle Strijker -Halfmouw
Julianastraat 10 Meppel
Rob & The Lassogirls
Huiskamer: Dick Borneman
Zuideinde 69 Meppel
The Dick Rose Waterband
Voor de 3e keer in successie gaan de heeren Rosewater weer de pannen van het dak spelen bij Dick en Gerda op het Zuideinde 69 !!!

the Dick Rosewater band speelt pop & rock covers en liefst op hun eigenwijze wijze.....! Komt allen tezamen op zondag 23 februari.
Huiskamer: Joke en Peter de Vries
Vledder 35 Meppel
Yellow Hammer
voorstelling “In Vogelvlucht”
Huiskamer: Anneke en Mark Stadhouders
Werkhorst 12 Meppel
Het leven van Deborah
Deborah (1990) is een kleinkunstenares die het leven door middel van muziek aanschouwt, bewondert en bevraagt. Gekenmerkt door haar geëngageerde teksten, elektronische sounds, sfeervolle melodieën met rake zinnen tussendoor. Met haar eerste voorstelling “En toen werd ik wakker” heeft ze zich afgelopen jaar mogen presenteren op podia als Theater Bellevue geselecteerd voor ‘Mooie Noten 2019’, Woorden Worden Zinnen, Stukafest en het TapasTheater. Nu ontwikkelt zij haar tweede voorstelling, Je Leeft Maar Eens.

Je Leeft Maar Eens
Een voorstelling over de behoefte naar steeds meer, terwijl het verlangen steeds kleiner wordt. Over het grijpen van kansen en het loslaten van schuldgevoel. Of juist het grijpen van schuldgevoel en het loslaten van de kansen. Want het leven is niet meer consequentieloos en Deborah voelt de gevolgen met alles wat ze doet. Tegelijkertijd wil Deborah de slingers ophangen, wil ze niet dat meisje zijn wat in een hoekje van haar eigen feestje loopt te janken, omdat dingen niet gaan zoals ze wilt. Dus wil ze al die dingen. Alles wat het leven aanbiedt. Zoveel dingen. Zoveel. Ze wil ontzettend veel, maar daardoor wil ze eigenlijk juist helemaal niets meer.
Huiskamer: Therese Brals
Wilhelminastraat 46 Meppel
Gerard Dantuma
Gerard Dantuma is een allround zanger die zowel muziek van vroeger als muziek van nu zingt. Onder andere nummers van de volgende genres: Pop, Rock, Top 40 en feestmuziek. Van rustige ballads tot uptempo muziek; alles komt voorbij.
Huiskamer: Tim Wedzinga
Emmastraat 8 Meppel
Sarah Sötermann
Sötemann is prettig ongemakkelijk, sprankelend en ongecensureerd. Ze schrijft sensuele teksten met een jus van vrolijk cynisme. In 2018 sleepte zij de prijs voor Beste Friese singer-songwriter in de wacht en volgens The Next Gig zou zij cum laude zijn geslaagd als er een studie bestond van de Kunst der Tegenstellingen. Met haar kleinkunst achtergrond weet ze een sterke performance neer te zetten en je voortdurend te verassen. Van rauwe poëzie tot liefdevol theater en compromisloos volksvermaak. Momenteel is haar eerste album in de maak.

'Sötemann is al enkele jaren en met veel succes aan het werk en weet zich meer en meer te ontwikkelen tot iemand die aanschuurt tegen de betere Nederlandstalige liedjesschrijvers. Haar nummer ‘De Tuin’ dat dit optreden in de tuin van Buitenland ook langs kwam is één van de mooiste Nederlandstalige nummers die de laatste jaren is geschreven en een nummer dat absoluut veel meer aandacht verdiend. (...) Naast prachtige, soms haast verstilde, liedjes zitten er ook veel andere kanten aan deze artieste. Haar absurdistische kant kwam naar voren in ‘Geraspt’ en haar zwoele om niet te zeggen wellustige kant in ‘Proeven’ voor ze weer terugkeerde naar het rustige met ‘De Tuin’. Zo speelt ze met het publiek." Richard Wagenaar op The Next Gig over Convoi de Féte
RONDREIZENDE ACT
Wessleeft (Justin Westra)
Stadsdichter van Meppel; Poetry Slammer; Spoken word artiest; Maakt taalkunst onder pseudoniem Wessleeft, rauw, echt en persoonlijk.